Ingredienser 4 porsjoner:

1 kg bog av storfe uten bein ev. høyrygg

2 ss margarin til steking

4 ss margarin

5 ss hvetemel

1 l kjøttkraft (eventuelt 2 buljongterninger og 1 l vann)

2 løk

1 laurbærblad (kan sløyfes)

1 ts salt og

1⁄2 ts pepper

Slik gjør du:

1. Skjær kjøttet i store terninger, ca. 4x4 cm. Skrell løk og skjær den i skiver.

2. Brun kjøttet i en varm gryte med margarin i to omganger slik at kjøttet får en fin jevn farge rundt det hele og ikke begynner å koke. Ta kjøttet opp av gryten og sett det til side.

3. Smelt margarin i gryten, ha i mel når det slutter å bruse. Brun jevningen til du har en nøttebrun farge. Spe med kjøttkraft litt etter litt til du har en klumpefri og jevn saus.

4. Legg i det stekte sammen med løk og laurbærblad.

5. Legg over lokk og la kjøttet trekke rett under kokepunktet i ca. 2 1/2 time, eller til kjøttet er mørt. Smak til med salt og pepper.

Server med poteter, kokte grønnsaker, erte- eller kålstuing og rørte tyttebær.

(matprat.no)

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.