Adm. direktør i Energi Norge, Knut Kroepelien, hevder i HA 3. juni at vindkraft er til det beste for strømkundene. De løslige påstandene han kommer med er vel heller et argument mot vindkraft enn for. Vindmøllene ødelegger både natur og miljø, og setter man en skikkelig verdi på den naturen og miljøet man ødelegger vil vindmøller ha en betraktelig permanent negativ samfunnsverdi.

Positivt for strømkundene? Mesteparten av denne strømmen vil gå til eksport, og det er stort sett tysk og norsk storkapital som står bak ønsket om utbygging av vindkraft. For dem har profitten førsteprioritet fremfor bevaring av miljø og kultur, og hvorfor skal strømkundene akseptere at storkapitalen skal rasere norsk natur for å oppnå profitt?

Strømkundene er oss alle, og vi ønsker ikke at norsk natur skal raseres for å tilfredsstille storkapitalens profitthunger. Tidligere kommunikasjonsdirektør i NVE, Sverre Sivertsen skriver i Dagsavisen 3. juni at vindkraften blir subsidiert av staten, og blir ikke ilagt de samme skatte- og avgiftsvilkår som vannkraften og oljeindustrien er pålagt for å kompensere for ødelagt miljø og natur. Det hører ingen sted hjemme. Med utbygging av vindkraft blir utbyggerne altså subsidiert for å ødelegge miljø og natur. Det kan norske borgere overhodet ikke akseptere. Derfor må vindmøller avvises.

Vi burde heller, som Sverre Sivertsen skriver, satse på opprustning av våre vannkraftverk og på omfattende Enøk-tiltak for å spare på energi. Men også andre tiltak, og slutte med å eksportere alt det remmer og tøy kan holde av strøm til EU, håpe at naturen fyller opp magasinene, for hvis ikke naturen gjør det må vi kjøpe dyr kraft tilbake fra EU, og skattebetalerne rik og fattig og kommunale virksomheter vil få hørere strømregninger. Man bør begynne der. Vindmøller er totalt overflødige og ikke ønsket.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.