Det er selvsagt den planlagte dobbeltsporete jernbanetraseen det gjelder.

Ja, det er viktig med et snarlig vedtak, men ikke en hvilken som helst beslutning. Det aller viktigste for Hamar nå er å bevare den vakre, unike og verdifulle strandsonen vår og utvikle den videre, slik at Hamar kan bli enda mer attraktivt og trekke til seg flere nye innbyggere. Storhamarstranda, Koigen og hele strandpromenaden er rekreasjonsområdet vårt. Her finner barn, unge og Hamars innbyggere i alle aldre aktiviteter, glede og livskvalitet. Ingen andre mjøsbyer har en slik strandlinje. Dette er Hamars store rikdom som vi er satt til å forvalte for etterkommerne våre.

Dette sa Aud M. Riseng til HA 7. februar.

Hvilken rett har Bane Nor til å ødelegge rikdommen vår når det finnes andre alternativer for et dobbeltspor? Hvilken rett har BN til å drive sin egen byplanlegging for Hamar? Brualternativet var det første som det ble stemt over i kommunestyret 21. desember i fjor. Forslaget fikk ikke en eneste stemme. Like fullt varsler Bane Nor at de nå vil gå imot alle Hamars folkevalgte og utrede dette alternativet. De vil da trekke tilbake innsigelsene de har gitt mot Hamars nye kommuneplan.

Kan en statseid bedrift ta seg til rette og gå fram på denne måten? Det som de vil utrede er ei brei og høy dobbeltsporet jernbanebru midt i det eldoradoet vi eier i dag, rundt stupetårnet – og så inn i terrenget igjen i den bredden vi er blitt forespeilet. Hva med Storhamarstranda? Koigen med alt som er kostet i stand for barn og unge? Vil ei jernbanebru rundt stranda vår med ca 10 tog i timen gi rekreasjon? Minst ett tog hvert sjette minutt? Jeg har telt godstog med mer enn 50 vogner – og de skal ikke stoppe i Hamar. Vannet bærer i tillegg lyden bedre enn noe annet.

Er dette de rekreasjonsmulighetene vil gi til de som kommer etter oss? Hvor mange år vil byggingen ta før ferdigstillelse? Her må alle kort på bordet. Bane Nor bør også lage en modell som viser innbyggerne i Hamar ALLE detaljer før de starter utredningene. Pensjonistpartiet stiller igjen spørsmålet: Er et vedtak viktigst for Hamar – uansett hvilket?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.