Når det nå skal planlegges nytt sykehjem i Ringsaker har vi muligheten til å tenke nytt. Mange eldre ønsker å tilbringe sin siste tid sammen, men når skrantende helse gjør at den ene ikke lenger kan bo hjemme og trenger sykehjemsplass risikerer de å bli skilt.

Vi tenker at det må kunne la seg gjøre å bygge rommene litt større slik at også den friske kan få flytte inn sammen med sin kjære, selv om hun eller han ikke har behov for sykehjemsplass.

Og det må finnes praktiske løsninger hvor den friske betaler for mat og opphold, men ikke mer enn at hun eller han kan beholde den boligen de har bodd i og eventuelt kunne flytte tilbake dit når den syke går bort.

Det kan også tenkes at den friske kan gjøre enkle oppgaver, som klesvask og annen rengjøring slik hun eller han ville gjort hjemme og dermed kunne frigjøre tid til pleieoppgaver for de ansatte.

Vi har ikke alle svarene på dilemmaene som kan oppstå, men tenker vi nå har en unik mulighet til å tenke nytt for å gi våre eldre en verdig avslutning på et samliv ved å opprette samboerrom på våre sykehjem.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.