Forskerne som først varslet om hull i ozonlaget (Molina og Rowland) ble erklært useriøse. 10 år senere ble KFK gass forbudt og en klimakatastrofe er i ferd med å repareres.

Å jobbe politisk for å bevare kloden, å jobbe etter «føre var» prinsippet, lokalt, nasjonalt og internasjonalt, vil for noen framstå som useriøst og kuriøst. Det skapte undring når behovet for bevaring av insekter ble introdusert, i dag vill alle seriøse partier bevare innsekter.

LES OGSÅ: kan bli en av valgvinnerne - men da må de grønne kvitte seg med barnesykdommene

Det er sterke kommersielle krefter bak bevaring av skadelige og lite bærekraftige aktivitet. Hamar trenger et sterkt miljøparti som konsekvent står på klimaet, miljøet, trivselen og naturens side.

Kommunestyregruppa i Hamar har fremmet mange forslag etter «føre var» prinsippet. Det er vårt overordnede mål at Hamar kommune skal være en bærekraftig kommune. At vi lokalt skal gjøre alt vi kan for å redusere klimautslipp, ta vare på natur og matjord og skape et godt og levelig miljø for mennesker og alle andre arter vi deler denne kloden med.

Miljøpartiet de Grønne er det eneste partiet i Norge som står for en bærekraftig økonomisk politikk, hvor dagens forbruk og vekst ikke går på bekostning av fremtidens generasjoners muligheter. Lokalt går vi til valg på å legge til rette for en styrking av innovasjonsmiljøene, landbruket og tilrettelegging for sirkulærøkonomien. Hvordan det blir å ikke ha en økonomisk politikk stiller vi oss uforstående til.

LES OGSÅ: Derfor sier MdG ja til bom på sidevegene

Som et nytt og uerfarent parti har vi hatt utfordringer med å finne formen. Men samtidig har vi fått stort gjennomslag i perioden som har vært. Klimaregnskap og klimabudsjett, krav til klimaavtrykk i innkjøp og i kommunens egne prosjekter, støtte til parsellhager, bytte kommunens biler til el-biler, ta bort sprøytemidler i kommunens parkdrift for bare å nevne gjennomslag innenfor miljøpolitikk.

Det skal være enkelt å leve et godt og miljøvennlig liv i Hamar.Hensynet til natur, miljø, innbyggernes trivsel må gå foran hensynet til ubegrenset vekst, nye leiligheter og store bygg.Bærekraftig næringsliv, god helse, god barndom, tilhørighet og deltagelse er noen av de områdene MDG i Hamar har en klar politikk for.

Vårt ønske er å gjøre Hamar til en grønn foregangskommune. Vi vil at vår kommune skal bidra til å nå 1,5 graders målet, være en rollemodell for andre kommuner og inspirere og informere egne innbyggere til enda større miljøansvar.

Ja vi ønsker også at kommunen har en bybode. Kommunen skal ha kompetansen som bidrar til at alle som bor i Hamar kan få hjelp til egen dyrking av mat og bidra til økt bevissthet og kunnskap om bærekraftig matproduksjon. Kan sikkert samarbeide godt med bygartneren. Oslo her egen bybonde, hvorfor ikke Hamar som ligger midt i matfatet.

LES OGSÅ: Hamar må erklære klimakrise

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.