Ha-journalist Stian Steinsvik har gjort oss alle en stor tjeneste. Etter i detalj, å ha studert rapporten fra Bane Nor, trakk han ut meget viktige sitater. Her har Bane Nor gjort et godt arbeid i sine vurderinger. Ja, de legger faktisk ikke fingrene i mellom når de beskriver hvordan Vestalternativet fortsatt vil ødelegge for det mange vil kalle «Byens sjel», Hamarbukta. Utredningen mener at Vestalternativet svekker det som vurderes som Hamars mest betydningsfulle landskapelige karaktertrekk:

”- Vestalternativet bryter med skalaen i den eksisterende bysituasjon.

- Vestalternativet forringer konteksten for det historiske landskapet mellom kvartalsstrukturen og Hamarbukta.

- Vestalternativet gir varige endringer av grunnleggende karakter.

- Vestalternativet gir en svært negativ virkning på fagtemaene, landskapsbilde, friluftsliv og byliv samt kulturmiljø.

Med andre ord, Bane Nor innser at Vestalternativet bare fortsetter å ødelegge byens forhold til Mjøsa, vårt aller sterkeste identitetsmerke. Hamars borgere har bannet og svertet i votten i over hundre år fordi jernbanen ble lagt der den ligger. Men fortsatt er det noen som beinholder på byforringelsen. Med ulike argumentasjon vil man forsette ødeleggelsesverket.

Snedig nok settes dette opp mot ødeleggelse av deler av Åkersvikas naturområde. En del som egentlig har lite betydning for fugletrekket. Og dyrket mark, Sp? Hva med jordene i Brumunddal? Har noen sett de famøse helsides annonser i HA hvor Ringsaker kommune bretter ut for salg og nedbygging, store åkerområder. Dette henger ikke sammen. LES OGSÅ: Dette handler jernbanekonflikten om

Hvis man lander på en løsning mot vest – kan Bane Nor i hvert fall i ettertid si at:

”Vi gjorde grundig oppmerksom på hva byen ville miste – men de lyttet ikke.”

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.