Finnes det noe mer idyllisk enn en årlig sommertur på Nes med svigermor i baksetet og du kan skue bølgende kornåkre, frodige enger, vakre storgårder, hus med velstelte hager med Mjøsa blinkende i bakgrunnen?

For å ta inn alle disse sjarmerende inntrykkene, er det viktig at farten ikke er for høy. Og det er den ikke her. Her tillater ikke vegstandarden at farten er høyere enn 30 km/t, noe som er perfekt for turen. Så får det ikke hjelpe at alle som bor på Nes og betaler skatt og vegavgifter som alle andre, må tåle en hverdag på vegene ingen andre hadde funnet seg i.

Det er ikke mange kronene som er brukt på Nes-vegene i årenes løp. Og er det noen grunn til å tro at dette vil endre seg? Neppe. De lokale politikere fraskriver seg ansvaret ved å vise til at dette er fylkesveger og dermed ikke deres bord. De unnslår dermed behendig å fortelle at de har påvirkning ved å anbefale prioriteringer.

Ringsaker Pensjonistparti vil utfordre politikerne til å sette utbedring av Nes-vegene på kartet. Det er likevel ingen grunn til de store forventningene. Ordføreren er kanskje livredd for å ta noe initiativ, i frykt for å bli beskyldt for å mele sin egen kake. Hun bor på Nes og må derfor tålmodig finne seg i daglig å humpe rundt på disse dårlige vegene.

Men det er også andre politikere det er liten grunn til å stille forventninger til. På et folkemøte på Nes nylig, ble de stilt spørsmål om den dårlige vegstandarden. Da hevdet Høyre-leder Kai Ove Berg i fullt alvor at det var ikke bare bare å heve standarden. De hadde et kulturlandskap å forholde seg til.

Og det er jo gledelige meldinger til søndagsturistene. Men neppe det samme glade budskap til nesningene.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.