Hva, sa den pedagogiske presten, gjør vi når vi vil snakke med Gud?- Vi guder! svarte fireåringen. – Det var et fint svar, sa den pedagogiske presten og gikk videre til nestemann, for å lære de små barn å komme til Ham.- – Og hvor kan vi gjøre det? spurte hun. – På kirkegården? svarte tråringen hun pekte på.

HER kan du lese en tidligere God dag! fra Turid.

Gud vet hva som var vitsen med maiværet. Det burde det vært byttelapp på! Vi burde opp til mange ganger ha slengt det tilbake på disken så frostbitt og pollen spratt, og forlangt et nytt. Et uten bulker og lekkasjer! Vær bør komme med full returrett, prisløfte og byttegaranti. Knipa er, så klart, at mitt vær kanskje ikke er ditt vær. Det som gagner bondens aker, bytter vi andre lett mot hetere saker. Det er nok derfor kirkebønna er så lur og rund, og bare guder om #godt og tjenlig vær».

99 prosent av forfedrene våre drev i primærnæringene. Men tjenlig meg her og tjenlig meg der. Det er veldig langt inn til bonde/fiskeren i meg, når syrinen bråstoppe forvirret, akkurat fem minutt før den skulle ha beruset verden.Når krukkevekstene flyter opp, når fugla gurgler og myggen slår floke veit vi nøyaktig hva vårt tjenlige vær ville vært. Giv oss i dag vårt tilgodehavende, levert på døra, med garanti om varig skjerping. Er det for mye å gude om?

Etter yr å dømme er det svar underveis, i hvert fall til uka. Skulle bare mangle etter en sånn var-det-ikke-det- jeg-visste-mai. Var-det- ikke-det-jeg-visste, at det bare var å avskrive sommeren 2019 fra start? Mai er ingen bønn. Hver nordmann i sin sjel vet vel, når grøn naturen står: Det er ingen grunn til å drive og tro. Det går som vi trodde uansett.

Vi får nok gude litt for juni. Men på kirkegården? Da er det for seint.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.