Hva, sa den pedagogiske presten, gjør vi når vi vil snakke med Gud?- Vi guder! svarte fireåringen. – Det var et fint svar, sa den pedagogiske presten og gikk videre til nestemann, for å lære de små barn å komme til Ham.- – Og hvor kan vi gjøre det? spurte hun. – På kirkegården? svarte tråringen hun pekte på.

HER kan du lese en tidligere God dag! fra Turid.

Gud vet hva som var vitsen med maiværet. Det burde det vært byttelapp på! Vi burde opp til mange ganger ha slengt det tilbake på disken så frostbitt og pollen spratt, og forlangt et nytt. Et uten bulker og lekkasjer! Vær bør komme med full returrett, prisløfte og byttegaranti. Knipa er, så klart, at mitt vær kanskje ikke er ditt vær. Det som gagner bondens aker, bytter vi andre lett mot hetere saker. Det er nok derfor kirkebønna er så lur og rund, og bare guder om #godt og tjenlig vær».

99 prosent av forfedrene våre drev i primærnæringene. Men tjenlig meg her og tjenlig meg der. Det er veldig langt inn til bonde/fiskeren i meg, når syrinen bråstoppe forvirret, akkurat fem minutt før den skulle ha beruset verden.Når krukkevekstene flyter opp, når fugla gurgler og myggen slår floke veit vi nøyaktig hva vårt tjenlige vær ville vært. Giv oss i dag vårt tilgodehavende, levert på døra, med garanti om varig skjerping. Er det for mye å gude om?

Etter yr å dømme er det svar underveis, i hvert fall til uka. Skulle bare mangle etter en sånn var-det-ikke-det- jeg-visste-mai. Var-det- ikke-det-jeg-visste, at det bare var å avskrive sommeren 2019 fra start? Mai er ingen bønn. Hver nordmann i sin sjel vet vel, når grøn naturen står: Det er ingen grunn til å drive og tro. Det går som vi trodde uansett.

Vi får nok gude litt for juni. Men på kirkegården? Da er det for seint.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00