Flertallet i den sittende regjeringen har uttalt seg kritisk til ulv. Ulven er truet i Norge, den er på den norske «rødlista for arter», likevel jakter vi ulv. Norge er faktisk dårligst i Europa på å ta vare på ulven. Det er et nydelig dyr som er mer redd for mennesker enn omvendt.

At et dyr som er spredt rundt på små områder, som det er færre enn 100 av i Norge utgjør en trussel i vår verden med krig og global oppvarming, det er tullete!

Loven i Norge sier at en kun kan drepe ulven hvis det er for å avverge skade. Rundt 70 ulver holder kun til i Norge, og disse er ikke farlige.

Ulven skader aldri mennesker og vår frykt for ulven kan ikke sammenlignes med ulvens naturlige frykt for mennesker.

Data viser at det er mer enn 12.000 ulv i Europa og rundt 50.000 ulv i Nord-Amerika. I disse områdene bor det langt flere mennesker enn i Norge, samtidig som at det er registrert svært få alvorlige angrep det siste århundret. John Linnell, ekspert på rovdyr, sier at det er svært liten risiko for å bli angrepet av ulv, men vi må ha respekt for den.

Over 100 000 sauer døde på beite i fjor, men bare to prosent av disse døde på grunn av ulv.

Dette er fordi sauen er avlet opp til ikke lenger kunne ta vare på seg selv. Jeg syntes det er rart at ulven får så stor plass i media når det er sykdom og skader man heller burde prøve å redusere. Og av de rovdyrene vi har i Norge, er ikke ulven noen versting.

Første nyttårsdag ble to ulver skutt, innenfor ulvesonen. Felling innenfor sonen har aldri skjedd i norsk historie, siden sona ble opprettet i 2004. Ulvesonen er en sone der ulven skal være prioritert og den er ikke større enn 5 prosent av Norges areal. Men nå kan ikke ulven være trygg der heller.

Staten velger å høre på fåtallet som er imot ulv istedenfor flertallet av befolkningen som er for en natur med ulv, for så å rettferdiggjøre uttaket av ulv ved å kalle det «konfliktdempende». Jeg mener at det ikke er greit å skyte et kritisk truet dyr på dette grunnlaget.

Ulven skal egentlig være totalt fredet, men det greier ikke Norge følge opp.

Det sender et signal til omverdenen, og kan vi da regne med at noen andre land skal greie å verne om sine rødlistede arter når vi ikke klarer å gi litt rom til ulven?

Vi, som et av verdens rikeste land, burde ha både økonomi og kunnskap nok til å kunne ta vare på både beitedyr og rovdyr.

LES OGSÅ: Flere leserinnlegg finner du på våre debattsider

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.