Det er nesten så vi ikke tror det. Partiet Rødt har eksistert helt i det stille, i mange år. Uten stortingsrepresentant, helt til siste stortingsvalg – da de fikk en. Ut fra denne nye posisjonen har Rødts leder klart å skaffe seg så mye oppmerksomhet, at fremgangen på valgbarometeret har vakt stor oppmerksomhet.

Vi som bor i verdens rikeste land, trodde kommunismen var død og begravet omkring 1990, da Berlinmuren og kommunismen falt, samtidig. Og ingen savnet den, trodde vi.

Til nå, i 2019, da partiet Rødt på sitt landsmøte vedtar med stort flertall å beholde begrepet kommunisme i sitt program. Begrunner det med at omsorgen for de fattigste, ikke er god nok.

Fattige mennesker i Norge har vi ikke opplevd siden Einar Gerhardsen startet gjenoppbyggingen av landet i 1945. Forkomne uteliggere på gaten i Oslo er ikke fattige, de er fortapte. Og skal ha sin omsorg som det. Folk steller med sin økonomi på forskjelligste måter, men de skal ikke omtales som fattige om de ikke har penger til sydenturer. Det blir å fornærme de fattige i 1930-årene, da mennesker virkelig opplevde fatttigdom.

Partiet Rødt vil gjenopprette kommunismen, i et land med 9.000 milliarder på bok. Og folk tyr til dette partiet, viser målingene. Noen (flere og flere) som er med på å velte seg i velstand, mener åpenbart at om de selv får det enda bedre, så vil de «fattige» også få det bedre.

En skulle tro at velgerne ønsker seg politikere, som er forsiktigere med løfter. Erfaringen viser er at «løfter» er glemt dagen etter valget?

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00