Dette er gode tiltak som jeg stiller meg helhjertet bak. Men hvis Hamar kommune skal finansiere slike tiltak på statlige veier, så må finansieringen av det offentlige Norge legges om. Dersom kommunen skal betale for dette, må vi ta pengene fra bevilgninger som er ment for skole og eldreomsorg. Det mener jeg er urimelig å kreve. Derimot mener jeg det er nødvendig å kreve at mer av de statlige og fylkeskommunale pengene brukes i byene, og at også byer som Hamar får tilgang på statlige satsinger som bymiljøpakker. I dag står vi helt utenfor slike ordninger. Det gir oss en langt brattere oppoverbakke enn byen og syklistene fortjener.

Når dette er sagt, så mener jeg at sykkelbyen Hamar er i bedre forfatning enn aksjonistene i Natur og ungdom hevder. Det mener heldigvis innbyggerne i Hamar også. Vi har nylig gjennomført en svært omfattende og representativ innbyggerundersøkelse i kommunen vår. Der går det fram at mer enn 8 av 10 av oss (84 prosent) er svært fornøyd eller fornøyd med gang- og sykkelveiene i kommunen. En klar forbedring fra sist det ble spurt i 2013. Den samme undersøkelsen viser at 9 av 10 er fornøyd med framkommeligheten på gater og fortau om sommeren, at 8 av 10 er tilfredse med kollektivtilbudet til og fra kommunen og at 8 av 10 er fornøyd med sykkelparkeringen i Hamar sentrum. Vi må selvsagt jobbe for å bli enda bedre, og det er mye å forbedre – men det er tross alt en viss avstand mellom tilbakemeldingene fra innbyggerne og det dystre bildet som aksjonistene og HA tegner.

Men vi skal ha høye ambisjoner, og det er bra med utålmodighet for forbedringer på vegne av miljøet. Vi jobber nå med å etablere Hamars første sykkelhotell, vi skal ha på plass en ny sykkelplan for Hamar, utbedre viktige krysningspunkter, etablere trafikksikkerhetstiltak ved skoler og flere andre tiltak som tar sikte på å gjøre Hamar til en enda bedre sykkelby. Hvis vi tillegg får Natur og ungdom og HA med på laget for å få etablert en bymiljøpakke i Hamar, så kommer dette til å bli veldig bra.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.