De siste to årene har klima og miljø vært en veldig stor sak. Du ser det overalt, aviser, sosiale medier og på nyhetene. Man lærer til og med om det på skolen, men gjør vi egentlig noe med det? Det første man tenker på når man hører om klimaendringer er global oppvarming. Både dyrearter og naturen er truet av denne forandringen.

Amazonas er den største regnskogen i hele verden. De mest sjeldne dyreartene bor der. Store deler av den brenner nå, eller blir kuttet ned av oss mennesker. Vi trenger denne regnskogen, den gir fra seg masse oksygen og har sjeldne plantearter som vi bruker til medisiner. Den har nå blitt halvert. Alle snakker om det, men vi gjør ingenting for å forhindre det.

Havet er et av de største utfordringene. 70 prosent av jordkloden er dekket av vann. 750.000 arter i havet er enda ikke oppdaget, det er ikke sikkert de rekker å bli det. I løpet av år 2050 vil det være mer plast i havet enn fisker. Mange dyr blir funnet hver dag, drept av plastikk som vi har kastet i havet. Så tenk over før du kaster søppel overalt.

Karbondioksid, bedre kjent som Co₂, i seg selv er ikke farlig. Vi puster det jo ut, men nå har det begynt å bli for mye. Både fabrikker og biler slipper ut veldig mye Co₂. Så nå har det blitt for mye. Gasslaget som ligger rundt jorda har derfor blitt tykkere. Når varmen fra sola kommer ned på jorda slipper den ikke så lett ut igjen, da blir det varmere. Det fører til global oppvarming.

Tenk på dette neste gang du gjør noe som kanskje ikke er så bra for miljøet. Både jeg og denne yngre generasjonen ville satt pris på om dere gjorde noe for å forhindre dette.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.