Jeg synes det er betegnende for hele situasjonen ved ledelsen av Sykehuset Innlandet, at andre må belyse de interne utfordringer en står overfor på ledelse og drift, og driftsøkonomien som et produkt av det foregående.

Når en bedriftsleder, i dette tilfelle Alice Beathe Andersgaard, etter fjorårets kjempeunderskudd på i underkant av 170 millioner kroner tilsynelatende får fortsette uten å kunne vise til vesentlige forbedringer, må en også stille seg tvilende til egnethet hos styreleder i Sykehuset Innlandet. Det virker som om jakten på kostnadsdrivere er et prøve- og feile prosjekt.

Når driften av Sykehuset Innlandet, for januar 2019, igjen viser underskudd på ca. fire millioner kroner, burde dette etter forgående års underskudd ha vært mer enn nok til å vurdere administrerende direktørs videre engasjement/posisjon.

Her er det at styret i Sykehuset Innlandet må ha feiltolket sitt ansvar, når de synliggjør en total handlingslammelse og lar de enorme driftsoverskridelser bare få fortsette.

Dette hadde aldri gått i det private næringsliv.

Det burde være kjent i sykehusverdenen at når en mildere medisin ikke virker, så settes en på sterkere medikamenter. Det er hva Sykehuset Innlandet snarest bør settes på. Men det kreves nytenkning og sterk ledelse, som sammen med uavhengig profesjonell kompetanse på «Organisasjonsutvikling (OU) og effektivisering (OE) går inn og vurderer «hemmere og fremmere» på drift og økonomi.

Det er ofte for enkelt umiddelbart å gripe til bemanningsdelen med reduksjoner som første tiltak når det kan være mange andre forhold som i sum er større kostnadsdrivere enn lønnsposer. Det vil en OU/OE-prosess kunne utdype noe mer eksakt.

Eller er det nødvendigvis slik at sykehusdrift må/skal driftes etter konsern-/bedriftsmodeller hvor fokuset hele tiden er rettet mot tallene på bunnlinjen?

Kanskje vil en OU/OE-prosess i større grad rette fokuset mot dagens og fremtidens behov hvor alle driftssider veies opp mot dette. Det kan jo faktisk tenkes at maksimal utnyttelse av sykehuskapasiteter baseres på helkontinuerlig drift også hva angår de enheter som i dag bare er tilgjengelig mellom kl. 0800 og 1530. Behovsstyrt drift med stor grad av fleksibilitet.

Vi avventer tiltak med spenning.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.