Den norske kirke er en folkekirke. Den ble innført av øvrigheten, men tenk hvilke konsekvenser den har hatt for vår samfunnsutvikling – blant annet avvikling av blodhevn, trygging av ekteskapet og barns rettighet og enkeltmenneskets verdi.

Kirken styres av mennesker, om det er prester eller vanlige medlemmer. Ved kirkevalget kan du være md å påvirke hvem og hvordan kirken skal utvikles.

Kirkevalget har i Hamar Bispedømme tre lister. Bønnelista er en av dem. Vi jobber for å styrke formidling av Bibelens budskap og tankeverden så den kristne troen kan vokse hos hver enkelt.

Samfunnet er i kontinuerlig endring. Det er ikke kristendommen. Den defineres i Bibelen. Vi kan ikke endre kristendommen fordi samfunnet endres. Vi kan endre formidlingsform, men ikke budskap. Vi kan endre hvordan vi behandler mennesker, men ikke hva som er rett og galt.

Kirken skal fortsette å påvirke samfunnet. Dens oppdrag i misjonsbefalingen er å:

1. Døpe – En tradisjon vi ønsker å ta vare på.

2. Lære – Hva gjør vi for å erstatte den kunnskapsformidling som skjedde i skolen?

3. Holde (leve med Jesus som bestevenn) – Hjelp til å forstå hva det betyr i hverdagen.

Hans Nielsen Hauge brukte troen til å hjelpe mennesker. Han reduserte fattigdom ved å starte bedrifter. Han trosset myndighetene og reiste Norge rundt og bidro til at den norske bondestanden fikk tro på seg selv og fikk mot til å tale mot urett. Hans kristne menneskesyn åpnet for demokratisering av Norge. Han fremmet kvinnenes sak. Han bygget samfunn og enkeltmennesker fremfor egen rikdom og ære.

Bønnelista vil styrke lokalmenigheten. Lokalt vet vi best hva vi kan gjøre for å nå misjonsbefalingen. Vi vil ha ledere som kan jobbe med og gjennom frivillige. Gjennom dette får vi et mangfold av aktiviteter i kirkens regi. Engasjement utfordrer den enkelte til å lære og til å heie våre medmennesker frem.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.