Iranske kvinner under den presteskapet styret har ikke frihet som de ønsker. Det finnes ikke likestillingen både i samfunnet og offentlige etater.

Iranske islamske republikken tok over makten i 1979. Iranske islamske republikken har dannet en paragraf om påbud hijab i Iran. Paragrafen 638 i Iran sier at alle kvinner og jenter må bruke hijab. Hvis en kvinne/jente tar ikke på seg hijab må straffes. Straffen er 10 eller to måneder fengsel straff; bøter; eller må få 74 piskeslag på åpen gate foran folkemengden.

Jeg var elev på en ungdomsskole i Iran. En medelev (jente) hadde på seg hijab; men det var noen av hennes hår ufrivillig komme ut av hijab og ble synlig. Hun ble innkalt til rektoren. Rektoren straffet den uskyldig jente med hel barbering av hennes hår og piskeslag. Jeg synes det var veldig urettferdig og umenneskelig straff mot medeleven.

Hijab paragrafen gjelder også de vestlige diplomater; politikere, turister og forretningskvinner som besøker Iran og de må ha på seg hijab.

Jeg synes at kvinner må være fri hva vil de ha på seg etter sine valg og ønske. Jeg er for likestilling i Iran. Kvinner må likebehandles med mannfolk.

Jeg kjemper og støtter kvinner som arbeider mot hijab.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00