Stakkars gamle måne, han slet vederstyggelig denne uka. Fikk liksom ikke retta ut knea. Strevde for å finne beina, med hengende hode og djup rynke i panna, latterlig full og tung i baken, og klart omtåket, da han omsider fikk bryna over tretoppa.

Det lå som ei sky over hodet på ham, en avlang bekymring på himmelen. Hans egen, han skulte engstelig ned på grantoppa bortved Bergshøgda. Spir svir, han hadde ikke lyst på noen månelanding i de knivskarpe skogbryna.

Dessuten yrte det så rart i den moldhaugen Hedmarken har blitt, disse blank bil(l)ene, de virrer verre enn haren synes han. Leter de etter sin egen hale? Nei, svarte kråka, de roter i uvante rundkjøringer og bråstopper kluma ved sånne småmåner på staur. bortved det derre grenløse treet med lys helt opp i ørtende etasje, var det Wood skjora kalte det forleden, og så blir de stående og nirøyke irritert med rompa til stolpestjernene blir grønne. Men åffer, det er meget forvirrende for en omtåket måne, og det kunne ingen si at han ikke var. Forleden syntes han eksepelvis han så ei straks sekstitoårgammal jente danse på E6, er det mening i slikt? Det var bare en liten dans, på en gjenglømt beta av den gamle grå stripa de har gravd av ovenfor detta Wood, men lell a gut. - Jeg må ha sett feil, sa månen til seg sjøl. - Så mange fuktige aftener på rad kan hvemsomhelst sjå rosa elefanter ved høylys natt.

Han hang litt, med haka såvidt over grankanten. -Jeg burde lært å si nei, men det lesket så godt og fløt så rikeligen. «I morgon skal eg byrja på eit nytt og betre liv....Trur eg.» sa han til seg sjøl, da han endelig kom seg opp i stående. For det nytter ikke, det veit hver gammal måne, å drive å love bot og bedring i ny og ne. Prøv sjøl, du!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.