Heller ikke Arbeiderpartiet har dette i sitt i valgprogram, selv om vi gjerne skulle hatt det. Hamar kommune har ikke råd til skolemat, dessverre. Vi har andre utfordringer i skolen, som vi må løse først. Vi må oppfylle lærenormen, ha nok lærerressurser på skolene våre. Vi må ha gode og funksjonelle skolebygg med plass til de elvene som skal gå der. Vi vil ha sosiallærere og helsesykepleiere i skolen for å styrke det psykososiale tilbudet til elevene. Så hvorfor kritiseres Arbeiderpartiet lokalt på noe vi ikke går til valg på, Charlotte V. Hoven? (HA 10. august). Hvorfor gjøre dette til en del av lokalvalgkampen i Hamar?

Når Kjell Ingolf Ropstad sier: De pengene Arbeiderpartiet vil bruke på skolemat, det kan vi bruke på andre og nyttigere ting, som å øke barnetrygden og få på plass flere lærere!», så sitter han i regjering og en posisjon der han faktisk kan gjøre det, i hvert fall foreslå det. Men, det skjer ikke. For hva gjør regjeringen for skolene? Fint lite. Den har til og med greid å ta fra barna våre frukt i skolen, noe så smålig. For å gi 25 milliarder i skattelette til de rikeste? Der har vi mange milliarder å bruke på skolene.

Når Støre og Arbeiderpartiets landsmøte går for å innføre gratis skolemat til alle, er det et fantastisk godt prosjekt som på ingen måte er unikt. De fleste andre land i verden, også de fattigste landene, har skolemat til elevene. Når Arbeiderpartiet ønsker å innføre dette på nasjonalt nivå, vil det følge penger med til kommunene. Dette vil være et stort framskritt. Dette vil være et tydelig sosialdemokratisk skritt i riktig retning. Glade og mette barn på skolene våre. Mette av sunn og næringsrik mat.

Andre kommuner har innført dette, som Nord-Fron i Oppland. Rektor på skolen, som var skeptisk i utgangspunktet, ser hva dette betyr for elevene og hyller i dag ordningen. Når Nord-Fron, en kommune med ca. 5.500 innbyggere, får det til, er vi sikre på at det vil være mulig å få det til i Hamar også, etter hvert. Men da må vi gå framlengs inn i framtida og lete etter løsninger, sammen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.