Diskusjonen om leksefri skole i Norge har preget norsk skoledebatt i flere år.

Leksene stjeler den fritiden ungdom kunne brukt sammen med familien, på fotballbanen, på håndballbanen, på biblioteket eller på tur i skogen.

Etter drøye fem timer på skolen med fullt av skolearbeid: Er det ikke rart at man da skal hjem og gjøre mer? Det blir for mye skole i løpet av en dag, særlig for de yngre.

Det er stor forskjell på hvor mye foreldre kan hjelpe til med lekser hjemme

Noen foreldre er kanskje borte store deler av dagen på jobb, og andre har kanskje ikke så mye kunnskap?

Hvis en skoleklasse får en skikkelig vanskelig lekse så har mange elever foreldre som kan hjelpe til hjemme. Men hva skjer da med de elevene som ikke har så flinke «hjelpelærere» hjemme? Jo, de ender med å ikke gjøre leksene. Mens elever som får den samme vanskelige leksa, men har noen til å hjelpe til hjemme, får stor utvikling.

Etter hvert vil den eleven som endte opp med å ikke gjøre leksene sine være på et helt annet nivå enn resten av elevene når det kommer til skolearbeid.

Dette mener jeg er urettferdig fordi karakterer går i arv hvis foreldrene skal være «hjelpelærere».

Læring skjer over alt, men skole passer best på skolen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.