I Hamar er avgift for kremasjon 1.200 kroner, i Oslo er det ingen avgift. I Ringsaker må etterlatte betale ikke mindre enn 5.000 kroner.

Ringsaker Pensjonistparti synes dette er en skam. Derfor har vi for 2020-budsjettet foreslått at denne avgiften utgår i sin helhet.

Det er lett å forstå frustrasjonen en pårørende nå gir uttrykk for i media. Hun synes 5.000 kroner er en urimelig avgift som hun nå har fått krav på etter at ektefellen ble kremert. Denne urimeligheten rammer i første rekke eldre som naturlig nok i de fleste tilfeller blir stående igjen som etterlatte. Dette finner vi oss ikke i.

Ringsaker kommune har midler til så mangt. Nå må det også finnes midler til et så selvfølgelig krav som dette. Ringsaker Pensjonistparti har argumentert med at dette spørsmål ikke minst angår presset på arealbruk. Med dette som argument, i tillegg til den store forskjellen kommuner imellom, burde det ikke være tvil om annen praksis i Ringsaker enn dagens.

Det bør ikke bli et spørsmål om økonomi når begravelse eller kremasjon skal velges.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.