Ikke slik med Nå eller aldri (NEA). I kjent stil fortsetter de med sine karakteristikker av dette satans forvaltningsorganet Bane Nor(BN).

26. juni publiseres nok en artikkel, denne gang under overskriften « Spillet om Hamar».

Her heter det at Bane Nor fortsetter sitt underlige maktspill og at de forsøker å manipulere på plass sin egen løsning. Artikkelen er illustrert av to tegninger som kunne blitt tatt rett ut av Hakkebakkeskogen.

Den ene viser monstergrøfta med Buchardts hotell som eneste bygning, en høy tynn sak ytterst i et ellers grønt eldorado som omfatter hele Tyvholmen.

Den andre, med Sea Side park, stasjonen og jernbaneverkstedet som rene museer omsluttet av parker og en liten promenade vises det oss hvordan dette området kan bli hvis dobbeltsporet havner i øst.

Artikkelforfatteren har en venn, får vi høre, som har erfaring fra tunge politiske posisjoner. Han spør seg hvorfor Bane Nor vil seg selv så vondt?

Et statsforetak som turer fram som de selv vil, uten å bry seg om lokalsamfunnene de herjer med. Alle trenger en venn i nødens stund, men hadde det ikke vært et poeng å skaffe seg en kritisk venn?

De får holde på, tenker jeg. Men la oss se på hva dette uttrykket manipulere betyr. Direkte oversatt fra latin så betyr det «håndfull», og kan bli brukt om knep som du foretar med hendene i et stykke arbeid, for å få et godt resultat.

Men det blir også brukt negativt, og da i den mening at man forsøker å påvirke andre ved midler som de ikke har oversikt over og derfor ikke kan verge seg mot.

Jeg har klokkertro på at departementene kommer til å velge den løsningen som best tilfredsstiller de rammebetingelser som er gitt med hensyn til framføring av dobbeltsporet, eller tror Nå eller aldri virkelig at departementene er forsvarsløse institusjoner som ikke kan verge seg mot «kjeltringer» av denne typen?

Og har Nå eller aldri ikke skjønt at de har påtatt seg en umulig dobbeltoppgave?

De skal ikke bare få tilslutning til sitt eget syn når det gjelder det jernbanefaglige, men også politisk begrave et statlig foretak med 4000 ansatte fagfolk som forventes å bli tatt med buksa nede.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.