Med vårt tydelige standpunkt om at Ringsaker trenger større fokus på de kommunale primæroppgavene, er det neppe vi i Senterpartiet som går av med seieren dersom «mest sexy valgkampsak» skal kåres i år. Like fullt handler kommunal forvaltning om langt mer enn byfest og blomsterbed. Det er det verdt å huske på når Ringsaker kommune stuper på Kommunebarometeret.

Det er flott at utviklingen går i riktig retning på enkelte områder. På grunnskole og miljø og ressurser gjør vi gode og nødvendige hopp, og dette er det all grunn til å gi honnør for.

Totalt er imidlertid Kommunebarometeret 2019 dyster lesning for alle oss som er glad i Ringsaker. Fra en 68. plass totalt i 2017, via 76. plass i fjor, er vi rangert på en 188. plass i 2019. Årsakene finner vi blant annet ved å se på pleie og omsorg (322. plass i 2018, 365. plass i 2019), kostnadsnivå (60. plass i 2018, 220. plass i 2019) og økonomi (69. plass i 2018, 143. plass i 2019).

Disse plasseringene bør få varsellampene til å blinke hos flere, og bekrefter behovet for en retningsendring. Vår retning innebærer større nøkternhet, og tøffere prioriteringer. Det er åpenbart ikke like morsomt som å åpne pengebingen på vidt gap, men en ren nødvendighet om vi skal ha muligheten til å utvikle kommunen vår på lengre sikt. Som politikere må vi være i stand til å skille det unnværlige fra det uunnværlige, og tørre å prioritere de satsingene som betyr mest og gir best effekt.

Ringsaker Senterparti vil ha fortsatt vekst og utvikling framover. Det skal vi få til gjennom å satse på skole, pleie og omsorg, kultur og næringsutvikling. Vi vil prioritere nøkterne og nødvendige investeringer, og sårt tiltrengt vedlikehold av kommunal bygningsmasse. Slik kan vi markere oss som en god, trygg og offensiv kommune, som alltid setter innbyggernes beste først.

Kommunebarometeret er én indikator på tingenes tilstand i Ringsaker, og i år er indikasjonen tydelig: dette kan ikke Ringsaker si seg fornøyd med.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.