Siden årsskiftet har vi lagt ned mye arbeid i å realisere den nye Høgskolen. På styremøtet 25. april ble høgskolens faglige struktur vedtatt. HINN får følgende fakulteter:

Les også: På vei mot to universitetet på Innlandet. Les leserinnlegget fra Jørn Wroldsen

� Fakultet for helse- og sosialvitenskap, med fagområdene idrett, helse, sykepleie, tannpleie, sosialfag og veiledning.

� Fakultet for lærerutdanning og pedagogikk, med fag som humanistiske fag, realfag, kunstfag, samfunnsfag og pedagogikk hvor disse er rettet mot utdanning, skole, barnehage, oppvekst og inkludering.

� Handelshøgskolen Innlandet – Fakultet for økonomi og samfunnsvitenskap med fagområder økonomi, ledelse og innovasjon, juss, internasjonale studier, reiseliv og kulturbaserte næringer, psykologi og filosofi.

� Fakultet for miljø-, landbruks- og biovitenskap med fagområdene økologi, landbruk og bioteknologi.

� Den norske filmskolen

� Fakultet for audiovisuelle fag med fagområdene TV, animasjon, spill og film- og fjernsynsvitenskap – endelig navn bestemmes i mai.

Det spennende er at samtlige fakulteter, med unntak av Den norske filmskolen og Fakultet for miljø-, landbruks- og biovitenskap, består av fagmiljøer som før fusjonen tilhørte de to gamle høgskolene. Fakultet for miljø-, landbruks- og biovitenskap er også nytt, men består av fagmiljøer fra tidligere Høgskolen i Hedmark. Vi har hatt som mål å sette sammen fagmiljøer på nye måter for å styrke utdanningstilbud og forskning. Dette gjelder for eksempel helse og idrett fra tidligere Høgskolen i Hedmark og sosialfag- og idrett fra tidligere Høgskolen i Lillehammer, lærerutdanningene fra Hedmark og pedagogikkmiljøet på Lillehammer og ikke minst den nye Handelshøgskolen – med store fagmiljøer fra begge de gamle høgskolene.

Vi er svært fornøyd med at vi nå har fått på plass en ny faglig organisering. Vi slo oss sammen fordi vi så at de fleste fagområdene i de to gamle høgskolene kunne bli større og sterkere ved å bli fusjonert med beslektede fagmiljø.

Vi understreker at det sentrale ved fusjonen ikke har vært å spare penger, men å heve faglig kvalitet. Det er fullt mulig å bli bedre gjennom fusjoner uten fysisk å flytte sammen. I starten vil det nok gå bort noe tid til reisevirksomhet for en del ledere mellom de ulike studiestedene, men etter hvert som den nye organisasjonen faller mer på plass vil vi ta i bruk nye og bedre digitale løsninger for kommunikasjon og samhandling.

Innlandet er kjent for endeløse lokaliseringskonflikter. Det innebærer et energitap – energi vi mye heller burde bruke på utvikling og nyskaping. For oss betyr det at vi må ha attraktive studietilbud med god kvalitet, flinke fagfolk til undervisning og forskning, orden på økonomien og tilføre samfunnet rundt oss verdi. Vi har derfor valgt å løfte blikket mot hva vi kan få til sammen; hvordan vi kan utvikle noe nytt. Vi mener at regionen ville være tjent med mer av denne tilnærmingen.

Vi har mål om at Høgskolen i Innlandet/Universitetet i Innlandet skal bidra til å styrke den regionale vekstkraften. Det vil vi gjøre i tett samarbeid med andre utviklingsorienterte aktører, som evner å sette seg ambisiøse mål for utvikling og vekst, og som ser at samarbeid er en styrke for Innlandet.

I Høgskolen i Innlandet fortsetter vi våre prosesser. Vi er i rute, og regner med å sende søknad om universitetsakkreditering innen utgangen av 2018. Det er helt i tråd med våre planer. I 2020 kan Innlandet ha fått sitt eget universitet.

Les også
NYHET

Sa ja til fusjon med Lillehammer.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.