Men kan det være sånn at Nærmiljølista vil bidra positivt til at Ottestad og Stange går hand i hand i fremtiden?

Vi er et parti som ønsker å delta i de politiske prosesser som angår vårt eget nærmiljø, så vel som resten av kommunen. Det er feil at partiet baserer seg på at Ottestad skal ha mer og mer. En slik politikk er for enkel, og partiet ville neppe fange mange stemmer.

Leder i Stange og Romedal Arbeiderlag, Kjell Arne Johnsrud, kommer med noen ganske kraftige karakteristikker. I korte trekk er oppfatningen at Nærmiljølistas formål kun er å bringe mer til Ottestad hvor kravmentaliteten er stor. Vi tror det er få innbyggere nord i kommunen som kjenner seg igjen i denne beskrivelsen.

Mange mener at Nærmiljølista i Ottestad er overflødig, og at man hadde oppnådd det samme ved å melde seg inn i andre partier. Vi tror ikke det, og tror vi favner bredere lokalt ved å være partipolitisk uavhengige. Saken om skolestrukturen var den første saken interimstyret i Nærmiljølista i Ottestad tok tak i. En sak ingen andre partier så viktigheten av.

HER kan du lese et ferskt leserinnlegg om samme sak fra Stange Ap.

Vi er selvsagt takknemlig for den nye idrettshallen. Men vi betaler da også for å bruke den. Sammenlignet med Stangehallen betaler man mer for halleie i Ottestadhallen. Eksempelvis bruker Håndballgruppa i Ottestad 400.000 kroner årlig på halleie. Men husk også at hallen først og fremst er bygget for å dekke ungdomsskolens behov.

Aktiviteten i Ottestadhallen er stor. Det er dannet nye lag innen mange nye idretter. Hallen brukes av både gamle og unge i Ottestad, og for folkehelsen er dette svært positivt. Håndball gir og et tilbud til alle kommunens barn og unge, og har spillere fra eksempelvis Romedal, Stange og Åsbygda. Hvordan Johnsrud kan mene at hallen ikke skulle vært bygd er vanskelig å forstå.

Johnsrud mener også at en ny svømmehall i Ottestad er unødvendig. Svømme- og livredningsopplæring til skolebarn er lovfestet, og allerede nå har kommunen en kapasitetsutfordring. Med den planlagte utbyggingen i Ottestad vil dette problemet kun forsterkes.

Kjernen i nærmiljøinitiativet i Ottestad dreier seg om behovet for økt representasjon og påvirkning av eget nærmiljø. Om det skjer via Nærmiljølista eller via andre partier er ikke viktig, det viktigste er at Ottestad øker den lave andelen i kommunestyret. Vi vil bidra til helhetlige gode løsninger for hele kommunen innen for eksempel oppvekst, skole, næring, helse og eldreomsorg.

Ottestad og Stange, hand i hand må være målet, og vi i Nærmiljølista skal være en sterk bidragsyter til nettopp dette. Kommunesammenslåing er ikke noe politisk tema nå. Vi fokuserer på samarbeid og helhet, og mener det går an å ha to tanker i hodet samtidig. Det er ingen logikk i at vi er i mot resten av Stange fordi vi er for et aktivt nærmiljø i Ottestad.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.