Utdanningsdirektoratet har i sin rapport til Kunnskapsdepartementet – «Gjennomgang av det yrkesfaglige utdanningstilbudet» – foreslått å legge ned kontor- og administrasjonsfaget på videregående skole.

Det påstås i rapporten at kontor- og administrasjonsfaget har liten eller ingen betydning for arbeidslivet. Fagforbundet Hedmark er uenige og mener arbeidslivet trenger kontorfaglig kompetanse.

Arbeidsoppgaver tilpasset det kontorfaglige nivå fins både i offentlig og privat sektor. Kontorfaglærte bidrar med viktig kompetanse i arbeidsfellesskapet, både i arbeid knyttet til administrative oppgaver og lederstøtte. Ofte blir overkvalifisert arbeidskraft satt til å utføre arbeidsoppgaver som passer bedre for faglærte, noe som medfører gjennomtrekk av ansatte og misnøye blant dem som har stillingene.

Det er god søkning til kontor- og administrasjonsfaget. Nedleggelse av faget vil ødelegge mulighetene til å tilføre arbeidslivet fagarbeidere som kan gjøre arbeidsdelingen bedre. Foreta en gjennomgang av fagsammensetningen i utdanningen for å se om den kan bli enda bedre, men ikke legg ned kontor- og administrasjonsfaget.

Rapporten skal ut på høring, og endelig vedtak fattes i Stortinget våren 2017. Fagforbundet Hedmark krever at kontor- og administrasjonsfaget opprettholdes.

Seksjonsleder kontor og administrasjon Fagforbundet Hedmark

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.