I et stort innlegg i HA 20. juni skriver Jo Heringstad om behovet for mer elektrisk kraft og flere måter å løse det på.

Det er fristende å minne om at behovet er uendelig, hvis vi ikke legger om levemåten vår. Men foreløpig har vi mer enn nok kraft i Norge.

I tillegg kan vi uten særlige problemer trolig kunne redusere forbruket vårt med en tredjedel. Det er vanskelig å forstå hensikten med «landstrøm» til gassplattformene så lenge det blir importert strøm fra kullfyrte kraftverk i Europa.

Bruken av elbiler vil trolig bli forbigående på grunn av batteriproblematikken.

Fra en studie som er gjort på NTNU vil det være mulig å få en produksjonsøkning på 15–20 prosent ved å ruste opp gamle kraftverk uten å gjøre større naturinngrep. Dette kan bli mulig hvis politikerne ville gjøre inngrep i beskatningen av vannkraftselskapene som har en hardere skatt enn noen annen energiproduksjon.

Det er grunn til å være glad for at naturvernet til nå har begrenset vannkraftutbyggingen i rimelig grad. Verre er det med den overflødige vindkraften som blir subsidiert.

LES OGSÅ: En lang rekke nye leserinnlegg er publisert på våre debattsider

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.