Kvinner som blir vist stor oppmerksomhet og interesse, er tilbøyelige til å bruke eldresentre regelmessig. Med menn er det stikk motsatt. Blir de vist mye oppmerksomhet, lar de være å gå dit.

Det viser forskning som er gjort på dette problemet. En annen forskingsrapport forteller at folk som tror på Gud og en himmel er mer kriminelle enn dem som tror på et helvete. Og barn som spiser snø får ikke mark i magen. En professor betegner det med marken som like sant som at julenissen ikke finnes.

Troen på det forskere finner fram til kommer svært mye an på øynene som ser, viser data som Forskningsrådet nå har lagt fram i forbindelse med de pågående forskningsdagene ved høgskolene. Nesten halvparten av oss mener forskning er kjøpt og betalt, og dermed ikke til å stole på. Og like mange mener at media og vi journalister kun presenterer forskingsresultater som underbygger våre egne synspunkter.

Så derfor dette lille sveipet over endel forskingsresulater, bare for å være med på å bekrefte det som mange tror om meg: JA, jeg tror at jeg heller ble hjemme dersom de på eldresenteret var svært opptatt av akkurat meg. JA, jeg har spist mye snø, men aldri fått mark i magen. Og JA, jeg tror at de som tror på et helvete er mindre kriminelle enn andre. Det er jo bare det som kalles å ane konsekvensene av egne handlinger. Så JA, nå har jeg publisert noe jeg tror på.

Akkurat når dette skrives kommer det forresten inn en rapport som forteller at hedmarkingene mener syklister er dårlige på å overholde trafikkreglene. Og de som sykler mest mener at de selv er de flinkeste til å følge reglene. Så nå er det bare å få på hjelmen og kaste seg på sykkelen. For nå har jeg publisert det, og da må jeg få syklet så mye at jeg får grunn til å tro på det, og noen dermed kan si at jeg underbygger egne synspunkter.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.