To jenter fra Brumunddal ungdomsskole, Liv Grete Sandbakken og Mari Slaatsveen Solberg, svarer på sitt eget spørsmål i et leserinnlegg i HA tirsdag. Utdanning er nyttig. Det er jeg helt enig. Utdanning er både viktig og nyttig. Jentene peker på en rekke gode grunner for at fullført og bestått videregående utdanning er vesentlig for alle.

Les innlegget her: Er utdanning nyttig?

Min viktigste oppgave som fylkesråd for utdanning i Hedmark fylkeskommune er å øke andelen elever som fullfører og består videregående skole i Hedmark. De siste årene har mange hundre flere elever fullført og bestått videregående opplæring i fylket vårt. Dette er enkeltelever som stiller med en helt annen og mye større mulighet til å nå sine mål i livet, enn om de ikke hadde klart å få et vitnemål.

Fremdeles vil det være en stor utfordring for Hedmark de kommende årene å øke andelen som fullfører og består videregående skole.- Vi skal ha høye ambisjoner på vegne av ungdommen i Hedmark. Kommunene har en særdeles viktig oppgave med å skape gode læringsmiljø og en kultur for læring. Den kunnskapen du har med deg fra grunnskolen og inn i videregående skole, er avgjørende for hvor godt du lykkes i videregående skole.

Alle barn og unge i Hedmark skal ha de samme gode mulighetene for å lykkes. God dialog mellom grunnskolen og videregående skole er viktig. Rådgiverne har en viktig jobb, de skal hjelpe elevene til å velge riktig utdanningsvei. Statusen for yrkesopplæring må bli bedre, og vi trenger flere lærlingeplasser. Vi må jobbe for å bli stadig flinkere i undervisning og opplegg, og vi må gi gode tilbud over hele fylket.

Den aller største rollen spiller ungdommene selv. Hedmark har behov for alle sine ungdommer, og ønsker Liv Grete og Mari og alle dere andre elever velkommen inn i videregående skole. -Stå på, ta ansvar for egen utdanning. Jobb målrettet mot drømmene deres!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.