Det foregår en storstilt utbygging av veier, blant annet gjelder dette E6 gjennom Hedmark og Oppland. Utbyggingen skal selvsagt gjøres på billigst mulig måte, og blant annet spares det på belysning langs veien. I kurver blir man blendet av møtende biler, spesielt i slake høyresvinger.

Undertegnede er en eldre sjåfør og har selv fått erfare dette. Det er lett å skylde på alder når slike problemer oppstår. Etter å ha luftet mangelen på belysning også overfor yngre sjåfører, får jeg høre at opplevelsen er den samme. Det har altså lite med alder å gjøre.

I Tyskland fantes allerede for femti år siden effektive blendingsgjerder mellom kjørefeltene i slake kurver. Disse var satt opp selv om veien var opplyst. Veibyggerne i Norge burde lære av tyskerne i denne saken. Innsparinger som går på bekostning av sikkerhet for trafikantene er lite framtidsrettet, og det er en fare for at vi «sparer oss til fant». Kostnadene både på det menneskelige og det økonomiske plan kan fort bli store når ulykker skjer.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.