Som nåværende varaordfører og varaordførerkandidat for Arbeiderpartiet, hadde jeg ønsket at den første kvinnelige ordføreren ble meg om noen år. Jeg tar ingenting for gitt, men jobber hardt fordi jeg er glad i både jobben min og i kommunen min, og fordi jeg ønsker å fortsette som varaordfører i fire år til.

LES OGSÅ: Ap ned mot 30-tallet

Den gjentakende argumentasjonen for hvorfor Stange nå trenger Sp+Frp (og de andre opposisjonspartiene) er at vi trenger et skifte for skiftets skyld. Vi trenger nye krefter inn. Vel, Arbeiderpartiet byr på det. Jeg er ny. Da jeg ble varaordfører hadde jeg ingen politisk erfaring, men jeg ble gitt den tilliten likevel. Vi har 13 navn på lista vår fra det unge nettverket vårt, alle født mellom 1980 og 2000. De aller fleste er helt nye, men ikke minst er de motivert for å være med og gjøre en forskjell for Stange. Vi har seks kumulerte plasser på lista hvor vi har Helmik og Irene som får sin første periode, det er meg og Rønnaug med snart en periode, og vi har erfaringen med oss fra Bjarne og Nils. Sammen med alle de andre listekandidatene våre til valget, er dette et utrolig godt lag Vi har fornyet oss mye, samtidig som vi har med oss en uvurderlig kompetanse i de med mye erfaring. I tillegg til at vi er forskjellige når det gjelder alder og erfaring, er vi like mange kvinner som menn og vi er fra hele kommunen. Vi er fra Stange, Romedal, Ilseng, Vallset, Åsbygda, Ottestad, Tangen og Espa.

Når valgdagen er der 9. september vil det stå mellom Aasa og Nils som ordfører. Og ikke minst handler valget om de man samarbeider med. Det kan derfor også stå mellom Truls og meg som varaordfører.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00