I tillegg til at vi snart har dobbeltspor fra Stange til Oslo, så går nesten alt på skinner i Stange kommune.

KrF, ved 4. kandidat Line Mette Teigland har et innlegg den 27. august på debattsiden i HA, der hun spør om folk har merket seg at «alt ikke går på skinner i kommunen». Det første hun tar tak i er kommunens økonomi. Her skriver KrFs kandidat at «det flere ganger har gått økonomisk skeis med flere store prosjekter».

Meg bekjent er det direkte feil informasjon når KrFs kandidat hevder at det «har gått skeis med flere store prosjekter.» Det motsatte er tilfelle. Prosjektstyringen i Stange Kommune er svært god. Når kommunestyret har vedtatt budsjettene for prosjektene, så har administrasjonen levert. I formannskapsmøtet, dagen før KrFs Teigland innlegg sto på trykk, la administrasjonen fram oversikt over avslutning av 24 prosjekter/tiltak med en budsjettramme på 36 millioner, og med et mindreforbruk på en million.

I de siste par årene har flere, blant andre LO-økonomer og KS, sett på økonomien i Stange. De konkluderer på samme måte som i det nylig utgitte Kommunebarometeret: «Totalt framstår økonomien som ganske bra sammenlignet med resten kommune-Norge». Vår utfordring, som vi deler med så å si alle kommuner, er at framover vokser behovene og utgiftene sterkt, mens inntektene ikke vokser i samme grad. Her spiller KrF som støtteparti til Frp/H–regjeringen en sentral rolle.

Like galt går det når Teigland, «etter å tenkt seg grundig om», hevder at «helsetjenestene i Stange de siste par årene har blitt bygd ned på grunn av manglende ressurser». I løpet av de to siste årene har helsetjenestene i Stange fått bevilget 50 millioner kroner mer (her har jeg tatt med Helse og omsorgssentrene, Helsetjenester i hjemmet og Tjenester for funksjonshemmede). Hvis Teigen med helsetjenester bare tenker på Helse og omsorgssentrene og Helsetjenester i hjemmet snakker vi om ca. 20 millioner.

Samtidig er det gjort organisasjonsmessige grep som blant annet skal sikre oss en mer sammenhengende «omsorgstrapp». Brukerne har fått et nytt tilbud med omsorgsboliger med heldøgns bemanning. Helsetjenestene bygges ikke ned. Det gjøres organisasjonsmessige endringer etter vedtak i kommunestyret med bred politisk oppslutning, blant annet basert på en ekstern gjennomgang av helse- og omsorgssektoren i Stange. (Deloitte)

Jeg er enig i at ikke alt går på skinner i Stange kommune. Selvsagt er det ting å rette opp, ting som kan gjøres bedre. Men det blir i alle fall ikke bedre av at vi avsporer debatten med ukorrekt informasjon.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.