Høyre og Frp har i regjering jobbet for å selge norske evigvarende naturressurser og norske nøkkelbedrifter som Telenor, Mesta, Statkraft og Kongsberggruppen.

Disse bedriftene eier enten forsvarsteknologi eller infrastruktur som er avgjørende for å sikre et trygt Norge med like muligheter over hele landet.

Høyre og Frps mange forslag om salg av Norge er uforståelige.

Hvilke land vet man om i dag, som selger sine viktigste bedrifter uten å være i dyp økonomisk nød?

Høyre og Frp styrer Norge som om vi skulle vært en fattig stat som Hellas. Vi er verdens rikeste, men deres politikk gjør oss fattigere.

Å sikre lokalt og nasjonalt eierskap til verdifulle og potensielt evigvarende naturressurser, vil være avgjørende for en bærekraftig næringsstrategi.

Ved å sikre at de bedriftene som forvalter disse ressursene, har sitt hovedkontor i Norge, bidrar man også til at funksjoner som administrasjon, forskning og utvikling, finansielle tjenester lokaliseres til Norge.

Der hovedkontor og spesielt avdelinger for forskning og utvikling lokaliseres, vil også betydelig kunnskapsutvikling og produktivitetsvekst finne sted.

Å sikre norsk eierskap til norsk jord, skog, fisk og fossefall, kan bidra til at fremtidens industri og arbeidsplasser etableres i Norge.

Senterpartiet vil at folket i Norge skal styre utviklingen av landet.

Sammen med et flertall i folket kjempet vi mot og vant kampen mot norsk EU-medlemskap.

For å være herre i eget hus må vi bevare og styrke det norske eierskapet av våre naturressurser og våre bedrifter.

Dersom du også mener norsk eierskap og norske arbeidsplasser er viktig i dette valget, stemmer du Senterpartiet.

Stortingskandidat for

Hedmark Senterparti

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.