Da vi fant oljen, viste vi vei og sikret landet store inntekter. Vi har fått oppleve verdien av de kloke valg som våre foreldre og besteforeldre gjorde for snart 50 år siden, sa Fremskrittspartiets finansministeren i sin finanstale.

Dette er nesten ikke til å tro. Fremskrittspartiet ville selge våre oljeressurser, de ville ha full privatisering og lavere beskatning av hele sektoren. De ville ikke at oljen skulle være i folkets eie.

Og nå er det Statskog, arvesølvet, som skal selges. Skogen vil være et satsingsområde i framtiden med muligheter for store fortjenester, og det er tydeligvis viktig for de blåblå at det kommer på private hender så fort som mulig. I statsbudsjettet for neste år sikrer Venstre og KrF dessverre flertall for å øke salget av Statskogs eiendommer.

For Ap er det viktig at skogen og fiskevannene er tilgjengelig for alle og at framtidens verdier sikres våre etterkommere, slik vi gjorde med oljen. Jeg velger å avslutte med et gammelt sitat fra en indianerhøvding, litt omskrevet: Hvem skal eie luftens renhet og glitteret i vannet.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.