Mange politikere og andre som ytrer seg i offentligheten i Norge utsettes for hets, trusler og trakassering. Miljøpartiet De Grønne tar skarp avstand fra alle former for sjikane av folk og av politikere fra alle partier.

Vi trenger mangfold i demokratiet vårt. Hat i kommentarfeltene og urimelig mediedekning rammer spesielt ofte kvinner, minoriteter og de stemmene i samfunnet som vi er minst vant til å høre fra. Konsekvensene av dette er uakseptable både for enkeltmennesker, det offentlige ordskifte og for norsk politikk.

Det er viktig å ikke begrense kritisk journalistikk eller debatt i sosiale medier. Samtidig mener vi at alle aktører har ansvar for hvilke kvaliteter som skal prege debattene. Deriblant å unngå personangrep og å bidra til at debattene er godt opplyste og saklige.

De Grønne oppfordrer media, politikere og debattanter til å ta ytterligere ansvar for den definisjonsmakten de har i norsk samfunnsdebatt. Vi må sammen skape et debattklima der respekt og grunnleggende folkeskikk er en selvfølge for å ivareta verdigheten og ytringsfriheten for alle. De Grønne vil slå ring om demokratiet som et inkluderende og fredelig sted.

Fylkesleder Hedmark MDG

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00