Mange politikere og andre som ytrer seg i offentligheten i Norge utsettes for hets, trusler og trakassering. Miljøpartiet De Grønne tar skarp avstand fra alle former for sjikane av folk og av politikere fra alle partier.

Vi trenger mangfold i demokratiet vårt. Hat i kommentarfeltene og urimelig mediedekning rammer spesielt ofte kvinner, minoriteter og de stemmene i samfunnet som vi er minst vant til å høre fra. Konsekvensene av dette er uakseptable både for enkeltmennesker, det offentlige ordskifte og for norsk politikk.

Det er viktig å ikke begrense kritisk journalistikk eller debatt i sosiale medier. Samtidig mener vi at alle aktører har ansvar for hvilke kvaliteter som skal prege debattene. Deriblant å unngå personangrep og å bidra til at debattene er godt opplyste og saklige.

De Grønne oppfordrer media, politikere og debattanter til å ta ytterligere ansvar for den definisjonsmakten de har i norsk samfunnsdebatt. Vi må sammen skape et debattklima der respekt og grunnleggende folkeskikk er en selvfølge for å ivareta verdigheten og ytringsfriheten for alle. De Grønne vil slå ring om demokratiet som et inkluderende og fredelig sted.

Fylkesleder Hedmark MDG

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.