Løten næringslivsforening har nå i flere styremøter diskutert at de ønsker en egen næringssjef med tilhold i Løten kommune. I den vedtatte «Kommunale planstrategi for 2016-2020», har kommunestyret bedt om en ny næringsplan for kommunen. Denne er utsatt til 2017.

En del av begrunnelsen for en egen næringssjef fra vår side er, at denne ville følge den nye strategiske næringsplanen fra start til avslutning i planprosessen, slik at denne ble kjent med planer og arealer. På Ånestad ligger det jo omtrent disponibelt 40 dekar med næringsarealer for kommunen. Dette ville være med på å styrke næringslivet i kommunen.

I dag er Løten kommunes næringsetat innbakt i Hamarregionen Utvikling, i et interkommunalt samarbeid med Hamar og Stange. Hamar har nå i tillegg, sin egen næringssjef og Stange jobber nå på spreng for å få ansatt sin egen. Ca. 86 prosent eller 2.500 arbeidstakere reiser hver dag ut av kommunen til arbeidsplasser i de nærliggende kommuner.

Det er nå toget går. Vi står klare for den store utbyggingen av nye veger som skal skje fra Ommangsvollen i Løten til Ånestad og videre mot Elverum. Et stort antall arbeidere vil ha sin arbeidsplass her i flere år framover noe som gjør at vi trenger en person på næring som også samtidig kan koordinere og være til stede for nye bedrifter, bedrifter som trenger hjelp til å finne ny arbeidskraft, tekniske løsninger, bespisning, overnatting med videre, og som er kjent i Løten.

Både kommunen og det lokale bedriftsmarkedet i Løten vil tjene på dette, og det er nå vi trenger å spille på lag. Så lenge vi har en næringslivsforening i Løten er det viktig at kommunen også lytter til denne. Slik vi ser det, må dette arbeidet koordineres til en tilstedeværende person som sitter i Løten, og som er kjent i Løten. Dette vil også på sikt kunne tilrettelegge for nyetableringer og en god videreutvikling av næringslivet i Løten. Vi forventer at Løten kommune nå tar seg dette ansvaret bevisst og at vi ikke utsetter dette en dag lengre.

Leder Løten Næringslivsforening

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.