I mine innlegg har jeg blant annet poengtert hvor viktig det er å samle støtte til saken fra alle grupper i befolkningen, og fra alle politiske partier. Jeg har åpent gitt meg til kjenne som ap-tilhenger og -velger, og sagt klart ifra hvor dumt jeg mener det er å støte fra seg de mange i mitt parti som støtter øst-alternativet.

Det har ikke gjort synderlig inntrykk. 27. august legger NEA ut en anbefaling på facebooksiden sin, der de råder folk i Hamar hvordan de skal stemme i kommunevalget med henblikk på jernbanesaken. I innledningen brukes to hele avsnitt på Hamar Arbeiderparti alene. Det frarådes sterkt å stemme på partiet - noe som begrunnes med hva jeg vil kalle antakelser.

I debatten som fulgte, gripes oppspillet fra NEA begjærlig, både av de velkjente Ap-haterne, men også av andre. Det er ikke måte på hva som konspireres, og hvor mye blod enkelte vil se. NEA var seg selvfølgelig bevisst hva de la ut, og visste hvordan debatten ville dreie. Da jeg tok til motmæle ved å hevde at jernbanesaken trenger samarbeid og ikke polarisering, ble jeg møtt med motargumenter og grovt skyts. Blant annet ble betegnelsen «skadedyr» tatt i bruk om folk i Hamar Ap.

Fysj for en standard!

Det kjennes etter dette ulevelig å delta som debattant på NEAs plattform. Visstnok har jeg riktig syn på saken, men tilhører feil politisk parti.

I HA av 17. september ser jeg at partiet Rødt i Hamar betegner NåEllerAldri som en «borgerlig lobbygruppe». Jeg skal ikke ta stilling til det, men påstanden har fått meg til å tenke.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00