Komiteen skal vurdere kvalitet i undervisning på alle nivå, fra bachelor, via master til ph.d. Den skal undersøke om forskingen holder tilfredsstillende internasjonalt nivå. Komiteen skal også forsikre seg om at vi har et nært samarbeid med arbeids- og samfunnsliv, blant annet med tanke på å sikre relevans i høgskolens studieprogram og forskningsvirksomhet.

Enkelte spør hvorfor vi ønsker å bli universitet. Det har mange grunner, noen er knytta til forandringer i omgivelsene. Høyere utdanning i Norge er totalt omstrukturert de siste fem år. Den eneste store regionen som ikke har et eget universitet er Innlandet.

Innlandet er en region i vekst og vår utdanningsinstitusjon ønsker å ha en sentral rolle i den framtidige utviklingen. Vi opplever også at våre samarbeidspartnere i regionen forventer at vi skal bli universitet. Dessuten vil universitetsnavnet signalisere tydelig hva slags institusjon vi er overfor potensielle internasjonale samarbeidspartnere.

Universitetet er også viktig for fagmiljøer ved høgskolen. Vår visjon er «sterkere sammen». Fakultet for helse- og sosialvitenskap har tatt visjonen på alvor, internt som eksternt.

Som en følge av fusjonen har fakultetet samlet store fagmiljøer innen helse-, sosial- og idrettsfag. Bredden i fagmiljøer krever at vi har en ph.d. som dekker studietilbudene vi har på bachelor- og masternivå. Derfor jobber fagmiljøene i Elverum og på Lillehammer, sammen med Sykehuset Innlandet, om å utvikle en bred ph.d. innen fakultetets fagområder.

Et universitet med en ny, bred ph.d. innen helse-, sosial- og idrettsfag vil tjene Innlandet som region på flere måter. Ph.d.-kandidater som har tatt utdanningen i regionen, i tett samarbeid med for eksempel Sykehuset Innlandet, vil kunne finne det attraktivt å bli i regionen. Det vil bidra til å øke kompetansen i Innlandet. Et sterkt fagmiljø vil ikke minst komme studenter på alle nivå til gode.

En ph.d. vil styrke forsking og fagutvikling på områder som er viktige for samfunnsutviklingen, helse- og velferdstjenester så vel som forebygging og frivillig arbeid i offentlig og privat regi. Innlandssamfunnet er avhengig av innovasjon og god kvalitet i tjenestetilbudet til innbyggerne. Arbeids- og næringslivet i regionen vil profittere på gode velferdstjenester og en aktiv frivillig sektor.

Universitetet i Innlandet er innen rekkevidde. Hovedgrunnlaget for komiteenes vurderinger ligger i den omfattende søknaden som ble overlevert NOKUT i fjor. I høgskolen forbereder vi oss nå til det vi ser på som finalen, møter med sakkyndig komite. Vi skal gjøre vårt beste fordi det er nå det gjelder.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.