«Hele» stasjonsbyen støttet opp under markeringen og svært mange møtte fram for å høre gode hilsningstaler i tillegg til en ungdommelig og flott konsert.

Det skal nevnes at tilnærmet alle medvirkende er fullblods ringsaksokninger. Vi behøver ikke krysse kommunegrensa for å finne folk som kan bidra i en slik feiring; de finnes i vår nærhet og akkurat det kan vi være svært stolte av.

I sin hilsningstale under jubileet minnet ordfører Anita Ihle Steen oss om Modalens stolte og rike historie.

Hun snakket også om den lyse framtida som stasjonsbyen går i møte. Kommunen skal satse her!

Tidligere er det gitt klar og entydig melding om at det nå skal utarbeides en helhetlig plan for stedet. Private har tidligere meddelt oss sine planer.

Jo, med stasjonsbyens flotte ungdom i ryggen og med store private og offentlige planer for stedet, kan vi se framtida lyst i møte.

Men midt oppe i alle positive profetier skal vi være oppmerksomme på en ting: Vi er vår egen lykkes smed.

Vi må alle fortsatt ha sterkt engasjement og virketrang for stedet vårt og ha større tro og fokus på våre egne realistiske muligheter enn skråblikk på andre som har lykkes.

Vi må sjøl gjøre en innsats; ikke bare lene oss tilbake og vente på at offentlige etater og private investorer skal gjøre alt.

Ikke minst kan vi alle gjøre vårt gjennom saklig og god argumentasjon og på den måten påvirke våre politikere til å vedta og sørge for iverksettelse av nødvendige tiltak til beste for stasjonsbyen.

Moelv skylder mange en stor takk for samfunnsinnsatsen de har gjort. Folk som har gått foran og gjennom sitt virke har gjort sitt til at stasjonsbyen er blitt kjent og til at den fremstår slik den gjør i dag.

Det er mange som bør hylles – folk som på den sosiale rangstige spenner fra « … Verten i huset til trellende svenn…».

Vi foreslår at vi så raskt som mulig må få ei gate eller en plass som bærer Alf Prøysens navn. Prøysens nære tilknytning til Moelv er uomtvistelig og viden kjent.

Videre er karer som Johs Mageli og Rolf Bergsodden blant dem som har satt dype spor etter seg. De bør hedres ved å få ei gate oppkalt etter seg. Forslaget er hermed oversendt til våre kommunale myndigheter.

Moelv stasjon burde for lengst ha hett Moelv skysstasjon. De større jernbane- og rutebilstasjonene i Oppland fylkeskommune har slike navn.

Fra nyttår er vi i samme fylkeskommune som Oppland og da er det er naturlig at vår stasjon for alle reisende kalles en skysstasjon, fin og effektiv som den er.

Moelv stasjon er ikke bare en jernbanestasjon; rutebilstasjon og drosjesentral er den også.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.