Vi i Moelv er blitt vant til at det meste av offentlig forvaltning i Ringsaker skal til den største byen I Ringsaker, Brumunddal med sine vel 10.000 innbyggere. Men her i Moelv er vi også mange som ønsker å ha noe av forvaltningen i vårt nærområde, spesielt det som har med helse og omsorg å gjøre. Vi er i en by med over 4.000 innbyggere pr. januar 2018, og har et ganske stort nærområde med mange mennesker. Moelv ligger sentralt til for Brøttum, Lismarka, Mesnali, Åsmarka, Sjusjøen og også Rudshøgda med bortimot 2.000 innbyggere.

Vi fortjener eget opplegg når det gjelder helseomsorg, synes vi. Rehab-avdelingen, som var forholdsvis ny, ble flyttet til Brumunddal. Den har vist seg å være for liten for hele Ringsaker, og vi ønsker å få igjen vår del her. Korttidsavdelingen i Moelv skal nedlegges og flyttes til Brumunddal, ble det forklart på møte som bygg- og eiendomsavdelingen i Ringsaker hadde 3. mai.

Korttidsavdelingen er svært viktig for oss. Den ønsker vi å ha i nærmiljøet. Den har jo måttet ta imot dårlige sykehjemspasienter før de ble så bra at de kunne reise hjem, pluss at de avlaster familier. At vi i Moelv mister disse tilbudene kan vi umulig godta.

Det nye sykehjemmet blir bygget langs Jenstuveien på tomta til sykehjemmet, ble det fortalt. Veien her går i øst-vest retning, og den ene fasaden på det nye bygget blir mot syd. Her er jo sola, og foran huset må det bli plass til uteliv for pasienter, likeså parkeringsplass for besøkende. Veien er vel for smal for denne trafikken, og utvidelsen tar noe av terrenget her, går jeg ut fra. Ifølge mitt skjønn må dette nye bygget komme ovenfor og nord for nåværende parkeringsplass for betjeningen.

Den komme til å bli brukt til maskiner og parkering for de som arbeider her under byggingen. Hvor skal så de ansatte på sykehjemmet parkere under denne byggeperioden? Det kan være vanskelig å få parkeringsplass slik det er. Det nye bygget kommer så nær det gamle, at støy og ubehag må tåles for pasientene i de to årene dette foregår. Kan det være bra?

Det nåværende sykehjemmet må rives, mest fordi grunnen svikter, ble det forklart. Kommunen eier grunnen ovenfor sykehjemmet. Der er det berggrunn dekket av skog. Derfor litt rart at det skulle være noe sviktende grunn der sykehjemmet nå står. Det er vel få av politikerne våre som skal være med å bestemme som er lokalkjente her. Bra om de tok en tur for å se an forholdene og kanskje finne en annen tomt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.