Alle ønsker vi vel å gi julegaver som gir glede lenge, og ikke havner i avfallet etter kort tid. Gaver som lever lenge er også bra for miljøet. Da trenger en ikke hente så mye råstoffer ut fra naturen for å lage nye ting. Slik varer jordas råstoffer lenger til glede for både oss og ikke minst barna våre i framtida.

Hias sitt råd er derfor å gi julegaver som er ønsket, har god kvalitet og lett lar seg reparere. Koster det mye, kan en kanskje gi ett bidrag nå og ett senere, eller gå sammen med andre om gaven? Eller hva med å gi en opplevelse eller tjeneste som gir gode minner som varer lenge? Det kan for eksempel være billett på kino, kamp, konsert og skibakke. Mange vil sette stor pris på å få tid sammen.

Hva med gavekort på for eksempel middag; hjemme- eller bortelaget? Eller gi bort mat, gjerne hjemmelaget som kake, brød etc. Gave- eller klippekort på tjenester som vask, snekring, massasje, barne-/kjæledyrpassing, friluftstur, leking, koser, syhjelp, hagehjelp, it-hjelp m.m. er også kjærkomment for mange. Det trenger ikke koste mye. Kun fantasien setter grenser, og gir ei jul til glede for miljøet også.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.