Miljøsertifisering av fylkeskommunale bygg er noe som har stått på dagsorden for ungdommenes fylkesting lenge.

Ungdommen i Hedmark ønsker miljøvennlige bygg som ikke bare gagner miljøet, men også byggene.

For å bli miljøsertifisert og få miljøfyrtårntittelen så skal en rekke med krav om avfall, transport, innkjøp og drift bli innfridd.

Samtidig skal byggene lære opp ansatte og eventuelle elever til å være miljøvennlige mennesker som skal ta sunne valg for seg selv og miljøet.

Vi har diskutert miljøsertifisering med andre ungdomspolitikere fra de andre østlandsfylkene, og mens Hedmark har to av 14 miljøsertifiserte skoler, så har Telemark hele 15 av 17 skoler.

Ja, vi som er et så grønt og sunt fylke har i underkant av 15 prosent grønne og sunne skoler.

Ungdom på Østlandet har satt som mål å ha alle skoler på Østlandet miljøsertifisert innen 2021, da har Hedmark en lang vei å gå.

Gammel vane vond å vende, men vi er alle sammen nødt for å ta mer bevisste valg ovenfor miljøet. Vi burde for så vidt miljøsertifisert alle barnehager for at barn skal bli miljøbevisste fra starten av, men ungdommenes fylkesting ønsker at vi skal starte med alle fylkeskommunale bygg og først og fremst de videregående skolene våre.

Og det starter hos oss alle. Om vi alle er villig til å gjøre litt ekstra for fylket og miljøet vårt, så vil miljøsertifiseringen komme mye lettere.

Vi kan alle ta enkle grep for å gjøre Hedmark til et litt sunnere fylke, steg for steg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.