Ringsaker er en stor kommune hvor det har vært gjort store satsninger for å utvikle våre to byer de siste årene. Det har skapt engasjement og økt fokus på byliv. Samtidig har Ringsaker kommune flere boligtomter til salgs og flere er i kjømda.

De fleste av boligtomtene ligger mer eller mindre på bygda i søndre del av Ringsaker og nærhet til både Hamar og Brumunddal. I Ringsaker er vi 50 prosent av befolkningen som bor på bygda. Vi ønsker også vekst og utvikling. Mye av det vi driver med på bygdene får ikke den store oppmerksomheten utad. Vi ordner ofte opp sjøl, og setter vårt eget preg på nærområdene våre for å skape trivsel og tilhørighet, ofte med god hjelp fra rause lokale næringsdrivende.

Vi som velger å bo på bygda, gjør det gjerne fordi vi tiltrekkes av andre verdier enn det bylivet byr på. Derfor skulle jeg ønske at Ringsaker kommune ser på hvordan det kan tilrettelegges for mer spredt bosetting i kommunen. Jeg har ved gjentatte anledninger oppfordret noen allmenninger til å bedre markedsføre sine boligtomter på hjemmesidene deres. Jeg har også foreslått for kommunen at det skulle vært en link på kommunen sin hjemmeside over tilgjengelige private boligtomter.

I Nordre Ringsaker trenger vi sårt flere innbyggere. Med Sjusjøen som en enorm arbeidsplass, er det viktig å fortsatt ha levende bygder inntil fjellet. Det kan vi fortsette å ha hvis vi har boliger og boligtomter å tilby. Det lokale næringslivet, inkludert gardbrukere og deres familier, får bedre oppvekstmiljø med gode impulser. Ringsaker som bokommune blir bare enda mer attraktiv.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.