Vi skal satse på yrkesfagene, vi må satse på lærlinger og vi må sikre at vi unge i dag får muligheten til å fullføre den utdanningen vi starter på. Dette er ikke et ukjent utsagn i den politiske debatten, forskjellen mellom oss som sier det er likevel stor. For mens høyresiden står og skriker om yrkesfagene har vi konkrete tiltak for å endre situasjonen. Vi har nå lagt inn et forslag på en ungdomspakke for å sikre at ungdom også i framtida kommer med i arbeidslivet.

Et område som må styrkes er samarbeidet mellom skole og lokalt næringsliv. For det vil være en stor fordel for elevene den dagen de blir lærlinger. Det er å kunne ha vært innom bedrifter i praksis gir innsyn i både faglig og teknologisk utvikling i yrkeslivet. Dette er et viktig tiltak for å gjøre undervisningen på yrkesfag mer praksisnær.

For å få til dette vil vi gi skolene mer rom til å organisere fag- og timefordelingen friere. Og vi vil gi økonomisk tilskudd til bedrifter som samarbeider med skolen om praksis for elevene.

Vi gjør dette, fordi vi tror på oss unge i dag, vi tror på og tar framtida på alvor!

Fylkestingskandidat Hedmark Arbeiderparti

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.