Jeg besøkte Ølfestvalen fredag 3. og lørdag 4. juni, og vil gratulere med ryddig og greit arrangement. Ikke noe å si på inngangsbillett, veksling med plastkort 50 kroner som fylles opp, for å kjøpe varer. Greit vakthold, uten «vaktbikkje-stemning». Et vær som vi kunne bare drømme om, feststemning og koselig på alle måter. Pølser og mat hadde greie priser. Jeg tror dette ble direkte kassasuksess og det unner jeg de som har stått på med dette. Veldig bra tilbud på ulike ølsorter, ølbryggertips og hyggelige råd og vink for ølfolk. Øl var jo den drikk man brukte i gamle dager slik vi i dag bruker kaffen rent sosialt.

Men jeg savnet veldig den kultur, den «Bierstube-stemningen», som vi over 60 opplevde på Paletten i gamle dager med Olsen og Leerbeck, morsomme tysk-østerrikske tyroler-bukser og sang og musikk. Allsang er noe vi kunne levd lenge på. Fellesskap, rungende røster uten forbehold, sjarm og moro. Noen tekster på trykk 1.000 kroner skal jeg spandere på dere neste år hvis dere finner en krok av festivaltorget til dette. Musikken som spilte var bra, men mest bråk. Dette er ikke i nærheten av det en kulturell ølfestival skal være, dette nærmer seg mer en «Tømmerstokk-etterlikning» som er så vellykket økonomisk – men som har et helt annet amerikansk grunnlag i seg. Få vekk stålgjerder og Londonbuss, stol på at folk kommer som de er, og betaler. Det er ikke penger alt som har med «kultur» å gjøre.

Så et godt råd hvis flere grupper skal komme: Lag mer historikk omkring ølets opprinnelse m.m. Mjød (gammelt øl) som kommer fra honning. «Mjod» på russisk og polsk er honning, og det var fra honning man laget det for hundrer av år siden.

Dette kommer sikkert på Middelalderfestivalen igjen på Domkirkeodden, så det er godt bevart der. Men hvorfor skal ikke denne «Ølfestival-tradisjonen» ha en formell «fasong», og ikke bare «bong-bong»?

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.