Mediefolk har hatt gående en debatt om hvordan de skal skille mellom saklig informasjon og reklame. Debattsidene er en arena hvor et slikt skille kan bli utydelig. Av det som har kommet ut av debatten kan nevnes merking av stoff, for eksempel med ordet «annonse» hvis innholdet gir seg ut for, eller ligner redaksjonelt stoff.

Vi har nå fått forslag til statsbudsjett for 2017. Dokumentet blir sentralt i valgkampen fram mot neste års valg. Derfor skal det nå sminkes og skjønnmales fram mot valget. HA får nå et økende tilsig av leserinnlegg om politikk, mange nær opp til sjangeren reklame. Avisen ønsker vel å dekke sakene i bredden ved å slippe til aktører fra alle politiske leire, og så får de mest aktive best utbytte av ordningen. Det er kanskje greit, men også noe villedende.

HA 7. oktoberhar tatt inn et innlegg fra T.A. Johnsen («Mer politi med FRP») der han gir et sminket bilde av politireformen. Den skal føre til mer politi ute, og mindre inne.

Samme avis har som hovedsak at en ferdig etterforsket drapstrussel-sak må legges vekk p.g.a. mangel på politijurister. Her har vi altså et svakt ledd i rettssystemet som Johnsen ikke vil skrive om, eller ikke kjenner. Men han bør vite hvor ansvaret ligger. Sannheten kan være at han vil framheve små fliker av virkeligheten som kan gi god reklame. Det er en kjent strategi.

Like under Johnsens innlegg finner vi et lignende skrytestykke signert Gundersen og Astrup om hvor flotte veger som nå kommer. Tenk fire mil med fire felt Kolomoen–Moelv! Jada, det er bra, men når vel knapt opp mot prosjektet Eidsvoll–Kolomoen som ble gjennomført uten overskridelser av verken kostnader eller tid før de «Blåblå» fikk ansvaret.

Mer politi og flere gode veger er bra, og de fleste støtter dette. Men hva med: w

• Mer innvandring, slik vi nå har hatt, særlig fra EØS-området (Polen og Baltikum)?

• Mer bompenger (Ny rekord i år igjen)?

• Mer arbeidsledighet?

• Mer fattigdom?

• Mer skattelette til de rikeste?

• Mer byråkrati?

• Dyrere bensin og diesel som FRP foreslår?

• Dyrere tilgang til boligmarkedet?

Slikt får vel vi som ikke er Frp-ere bære fram, for balansens skyld.

Løten

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.