I HA tirsdag 23. oktober drar redaktøren kortet menneskeverd så det smeller. Det er den interne debatten i KrF om politisk retning som får redaktøren til å hevde at diskusjonen som pågår, er av en slik karakter at det går på menneskeverdet løs. Og han nøyer seg ikke med dette ene kortet. Debatten i KrF foregår på en slik måte at HAs redaktør etterlyser, og her legges kort nummer 2: Nestekjærlighet.

Det er fint at redaktøren tillegger KrF disse sentrale verdier. Men kortene som han trekker, brukt på den måten, gir ikke annet enn en svært upresis beskrivelse av den debatten som pågår internt i Kristelig Folkeparti.

Debatten om partiets vegvalg er intens og den påkaller følelsene hos mange av aktørene, men så langt media gir et dekkende bilde av det som skjer, ligger den på et høyt saklighetsnivå. Det viser også HAs egen dekning av debatten så langt. De kortene politisk redaktør trekker, er preget av fordommer. Det bidrar ikke til å høyne nivået på debatten.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.