Det er politisk korrekt å mene at vi er inne i eller går mot en tid med menneskeskapt global oppvarming. I VG 13.07.2015 kunne vi imidlertid lese at det kan forventes en mini-istid om ca. 15 år, altså ca. 2030. 

Ifølge avisen The Telegraph er det forskere ved Northumbria University i England som melder dette. Disse forskerne har laget en ny datamodell over solens aktiviteter som angivelig gir svært presise fremtidsutsikter når det gjelder solens syklus. Solens aktiviteter vil ifølge forskerne avta betydelig i tidsrommet 2030-2040.

Sist verden så noe lignende var i perioden 1645-1715 da blant annet elven Themsen frøs helt til is i sju uker i 1683. Det er altså like sannsynlig at det går mot kaldere tider som mot varmere. For noen dager siden uttalte klimaprofessor Drange til VG at kjølig vær skyldes global oppvarming. Hvor lenge såkalte eksperter skal holde på med dette klimatullet, skal det bli interessant å følge med på.

Dette har i og for seg stor underholdningsverdi, men det koster for mye. Det er helt utrolig at Norge og andre land sløser bort ufattelige summer på å forandre noe som det er umulig å gjøre noe med. Gjennom hele vår klodes historie har det vært klimaendringer. Noe menneskeskapt forurensing av betydning kan det vel ikke ha vært snakk om før på 1800- og 1900-tallet. Dette betyr at denne påvirkningsfaktoren i alle fall før den tid ikke har vært til stede.

Klimaet nytter det ikke å styre, det styrer seg selv. I motsetning til klimabløffen er nok ikke klimaet menneskeskapt og vil heller aldri bli det.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00