Den 8m høye ryggen og blokker i tett formasjon fins ikke lenger i den framlagte planen (se figuren). Blokkene kommer først øst for Tjuvholmen, og der synes vel de fleste det er greit å fortette?

Smebye er redd for at Bane NOR enkelt og greit bare har glemt blokkene, og vil komme tilbake med dem i ettertid. Det er en mistenkeliggjøring som får stå for Smebyes regning, vi tror heller at store organisasjoner helst ikke vil snakke om sine nederlag. Og her har de lidd et nederlag i forhold til Riksantikvaren som ikke ville ha blokker her.

Dette støttes jo også av det faktum at denne planen ble utført på ordre fra departementet for å se om Riksantikvarens krav kunne oppfylles. Nå er det for sent for Bane NOR å velge blant sine gamle planer, heretter er det departementet som bestemmer.

Smebye synes også det er rart at prisen for den nedsenkede kulverten har blitt så lav siden han har lest et sted at den skulle bli 10 ganger så høg. Dette gamle tallet 1 milliard har ved jevne mellomrom blitt trukket fram av øst-tilhengerne. At de bruker dette tallet er lett å forstå, men det er hentet ut av et kapittel i en utredning full av feil og misforståelser. Dette har vi påpekt gjentatte ganger i denne avisa, uten at det ser ut til å ha hatt synlig virkning.

Det siste Smebye påpeker er at kommunestyret i byen har vedtatt Øst med overveldende flertall. Det Smebye glemmer, er hvilket alternativ de folkevalgte da hadde i Vest; en 8m høg voll, eventuelt fylt igjen med blokker tett i tett. Tror han flertallet ville ha blitt like overveldende med dette siste alternativet i Vest? Et alternativ som tross til tross for sin mangler, gir en sentrumsnær stasjon og et varig vern av strandsona fra Tjuvholmen og vestover.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.