Politikere er også mennesker, det er ikke noe mediene tar hensyn til da de fotfølger enkeltpersoner i måneder og år. Det kan se ut som at mediene har fullstendig glemt Tønnesaken. Tore Tønne, tidligere helseminister fra Ap tok sitt eget liv i 2002 etter et enormt mediepress.

Om han var skyldig for økonomisk kriminalitet eller ikke er irrelevant. Media har ingen rett til å fotfølge mennesker, ødelegge livet deres, eller som i Tønnesaken drive de til selvmord. Vi sliter nok med rekrutering til politikken fra før, selv om politikere velger å være offentlige personer, er det grenser for hvilken behandling de skal finne seg i.

Det er ingen motsetning mellom å støtte noen som ligger nede og samtidig å være mot seksuell trakassering eller andre tabber politikere har utført. Jeg støtter menneskets rett til å gjøre feil, og jeg støtter menneskets rett til å bli tilgitt. Vi må ta ballen, ikke spilleren.

Tillit er ikke noe man plutselig får, det er uten tvil noe som må bygges. Det må gis rom for at denne tilliten kan bygges. Tillit bygges ikke med sykemelding, tillit bygges ikke ved å holde folk utenfor. Tillit kan kun bygges ved at man tar folk inn i varmen igjen og snakker sammen.

Det er få ting jeg er helt sikker på i livet. Det er en ting jeg er sikker på, jeg har gjort tabber og jeg kommer helt sikkert til å gjøre mange, mange flere. Ingen er feilfrie, i alle fall ikke politikere.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.