Staten bruker millioner av kroner hvert år, for å komme mobbekulturen til livs blant barn og ungdom. De prøver å komme denne ukulturen til livs. I gamle dager kaltes det erting.

I dag skrives det og gjøres mye for å komme uvesenet til livs, med blant annet å flytte elever fra et miljø til et annet.

Mens media får utfolde seg fritt i sin politiske mobbing av personer som blir ansett som ikke politisk rett-tenkende. På landsbasis er vel Sylvi Listhaug største mobbeofferet. Ikke for at hun er en ond person, men for at hun ikke er blant de «rett-tenkende», og har egne meninger og tanker om løsninger i store samfunnsproblemer.

Men for all del, dette finnes også i fylket, i den lokale nærhet og i distriktene. Her boltrer journalister, redaktører og media seg i å spre «fake news». Slike saker er noe barn og ungdommen merker seg, og som man sier i Østfold, «det står i bladet». Da blir det en etablert sannhet, noe som skaper hat, mobbing og etablering av usannheter.

Her har vi Trump-effekten, så det holder. Klarer man ikke å ta «ballen», så er «spilleren» tilgjengelig. I hans tilfelle gjøres det store oppslag om hans familie, kone, barn, svigersønn, økonomiske forhold, og om de holder hverandre i hånda osv. Alt for å oppnå en politisk agenda.

Lokalt navngis personer, som i utgangspunktet ikke har noe med en sak å gjøre, legger ut private mailer som er «finplukket», og som er tatt ut av sin sammenheng, og uten å snakke med de navngitte personer, for å oppnå en politisk agenda. Hvor media tror blindt på den ene parten, og forkaster den annens part meninger og forklaringer på hendelsesforløpet, trolig for at det ikke helt passer inn.

Men det er med dette, som med gamle overgrepssaker, alt kommer for en dag.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.