Mat er viktig. Selvfølgelig viktig for ernæring og helse, men også mye mer. Mat er fellesskap. Mat er opplevelse. Mat er nytelse. Mat gjør oss stolte, den er vår identitet.

Maten produseres nettopp her hos oss. Rødt og hvitt kjøtt av alle slag. Mjølk. Korn, poteter, grønnsaker, frukt, bær. Og mye annet. Ringsaker er matkommunen.

På en reise gjennom Ringsaker kan du få unike matopplevelser. Gårdsutsalg med de beste råvarer og særegne produkter. Idylliske kafeer med raus hjemmebakst og deilige lunsjretter. Herskapelige storgårder med utsøkte middager. Lokalprodusert mat. Ureist mat. Fantastisk kvalitet. Ren, skjær nytelse i nærkontakt med det vakreste kulturlandskapet.

I 2016 åpnet Matfatet. Det har blitt akkurat det samlingspunktet og den synliggjøringa av lokalmat som vi håpet på. Et utsalgssted og et utstillingsvindu for produsentene, en butikk for det daglige innkjøpet, en smaksopplevelse i lunsjen, et sted turister og hytteeiere må innom, en synliggjøring av noen av de fantastiske matopplevelsene Ringsaker har å by på. Dette var et viktig steg i å løfte Ringsaker som matkommune.

Vi er stolte av jordbruket vårt, av næringsmiddelindustrien vår, av lokalmatprodusentene våre, av utsalgene våre, av kafeene og restaurantene våre. Vi er stolte av alle de som hver dag bidrar til at Ringsaker produserer og selger kvalitetsmat.

Tida er nå kommet for å ta enda tydeligere posisjon. Ringsaker skal være det naturlige stoppestedet for enhver matinteressert person. Ringsaker skal være kommunen folk besøker for å få den spesielle matopplevelsen. Ringsaker skal være stedet der mat er en del av identiteten for oss som bor her. Mat skal være en attraksjon for de som vil bo og jobbe her.

For å ta posisjon må noen gå i front. Noen som synes. Vi er stolte av å kunne presentere at vi har fått med oss Andreas Viestad på laget. Viestad er kjent for mange som matskribent i Dagbladet Magasinet i snart 20 år, som kokebokforfatter og som programleder for «En bit av Norge» på TV2. Han er faglig ansvarlig på Geitmyra matkultursenter for barn, og han er medeier i grillrestauranten St. Lars i Oslo.

I Ringsaker skal Andreas Viestad være prosjektleder i tre år. Han skal være med på å løfte fram matkommunen Ringsaker. Sammen med våre egne produsenter, våre egne bedrifter og våre egne ansatte skal vi vise fram for omverdenen hvilke herligheter Ringsaker har å by på. Skape matkultur, skape stolthet, skape identitet, skape omdømme, skape synlighet.

Mye skal skje i tida framover. Følg med. Allerede 15. og 16. mai kommer det matprogrammer fra Ringsaker på TV2 i beste sendetid. I vår og sommer vil mat bli en svært viktig del av arrangementene våre, og dem er det mange av. Så skal vi sammen løfte mat i alt vi gjør. Og vi lover dere at dere vil se synlige resultater av satsingen.

Ringsaker er matkommunen. La oss sammen ta sats, bygge det videre og gjøre det kjent! Det er tid for mat.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00